Ik ben geboren in het jaar 1985. Woonachtig in het Limburgse Gennep. Gelukkig getrouwd en trotse vader van een zoon. Ik verdien sinds 2013 mijn brood als webdeveloper bij Yoast.

Als ik mezelf moet omschrijven dan ben ik enthousiast, ambitieus nieuwsgierig en gedreven. Ik sta positief in het leven en geniet van elke dag. Het spelen met taal en woorden heb ik tot een ware kunst verheven. Mijn innerlijke motor functioneert uitermate goed op woordgrappen.

Vrije tijd

Ik verdiep met graag in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast heb ik interesse in Mafia-gerelateerde zaken. In mijn vrije tijd lees ik vrij veel, maar ik vind het ook wel lekker om zo nu en dan een goede serie te volgen.

Andy de Bierbrouwer

Naast de eerder genoemde dingen ben ik in mijn vrije tijd ook graag bezig met bier en het brouwen daarvan. Ik schrijf over mijn kennis en ervaringen op Hopblog.

Webdeveloper

Sinds 2010 ben ik professioneel webdeveloper. Na het afronden van de opleiding communicatie & multimedia design aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ben ik gaan werken als webdeveloper bij diverse bedrijven.

Sinds 2013 vertoon ik mijn kunsten bij Yoast. Hier ben ik het grootste deel van de tijd bezig met de WordPress plugin Yoast SEO.

Mijn skills

In de loop der jaren heb ik gewerkt met diverse frameworks: Kohana en CakePHP, maar ook Mootools en jQuery. Op database vlak heb ik ervaring met MySQL en een klein beetje Oracle. Vandaag de dag werk ik vooral in WordPress.

Op het vlak van PHP en het schrijven van code heb ik me de laatste jaren vrij goed ontwikkeld. Ik vind het belangrijk om goede code te schrijven en te zorgen dat deze testbaar is. De laatste tijd maak ik grote stappen in PHPUnit voor het testen van mijn code.