Home » Over mij

Even voorstellen….

Geboren in het jaar 1985. Woonachtig in het Limburgse Gennep. Getrouwd en vader van vier kinderen. 

Als ik mezelf moet omschrijven dan ben ik enthousiast, ambitieus, nieuwsgierig en gedreven. Ik sta positief in het leven en geniet van elke dag.

Het spelen met taal en woorden heb ik tot een ware kunst verheven. Mijn innerlijke motor functioneert uitermate goed op woordgrappen.

De web developer

Sinds 2010 ben ik professioneel web developer. Na het afronden van de opleiding communicatie & multimedia design aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ben ik gaan werken als web developer bij diverse bedrijven.

Van 2014-2021 was ik werkzaam voor een bedrijf gespecialiseerd in SEO. In mijn tijd bij dit bedrijf heb ik mijn code kunsten als senior developer vertoond en werkte ik voornamelijk aan WordPress plugins.

Vandaag de dag ben ik werkzaam bij een webbureau. Hier ben ik gestart als WordPress developer, maar ben ik inmiddels overgestapt naar de rol van backend developer en werk ik aan projecten in Symfony.

Mijn kennis en kunde

In de loop der jaren heb ik gewerkt met diverse frameworks: Kohana en CakePHP, maar ook met Mootools en jQuery. Op database vlak heb ik ervaring met MySQL en een klein beetje Oracle. Over het algemeen werk ik vooral met WordPress. Ik schrijf hiervoor veel code in PHP, React en Redux. 

Op het vlak van PHP en het schrijven van code heb ik me de laatste jaren vrij goed ontwikkeld. Ik vind het verder belangrijk om goede code te schrijven en ervoor te zorgen dat deze testbaar is. De laatste tijd maak ik bovendien grote stappen in PHPUnit voor het testen van mijn code.

Wil je meer weten van mijn creaties, check dan zeker mijn Github profiel.

De blogger

Naast het schrijven van mooie code vind ik het ook erg leuk om content te schrijven. Om deze content goed te laten presteren richt ik me vervolgens ook op SEO en dan met name On-Page SEO.

Het liefst schrijf ik over bier. Dit is namelijk een grote passie en het is daarnaast een mooi en heel breed onderwerp. Zo schrijf ik sinds 2016 over het brouwen van bier op mijn blog genaamd Hopblog.nl.

Naast het schrijven over brouwen ben ik sinds 2020 ook begonnen met een eigen YouTube kanaal. Hierop publiceer ik filmpjes / vlogs die gaan over het brouwen van bier.

De overgebleven tijd

Naast werk, het gezinsleven en het brouwen hoop ik nog wat tijd over te hebben voor mijn andere interesses.

Ik verdiep me namelijk graag in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast heb ik interesse in Mafia gerelateerde zaken.

En verder lees ik vrij veel boeken, maar ik vind het ook best wel lekker om zo nu en dan een goede serie te volgen.

Mijn boeken tips

Een aantal boeken die ik zeker kan aanbevelen zijn:

  • Atomic Habits van James Clear
  • 4 Hour Workweek van Timothy Ferriss
  • Miracle morning van Hal Elrod

Deze boeken hebben me een andere kijk gegeven op bepaalde zaken en mede daardoor ben ik begonnen met een eigen YouTube kanaal.