Zit er meer in het vat?

Zo, vandaag de dag ben ik maar liefst 35 jaar oud geworden. In een Instagram post benadrukte ik het feit dat ik over 15 jaar alweer de vijftig aan ga tikken. Best een mijlpaaltje en gevoelsmatig is deze ook zo dichtbij.

Tot dusver twee sentimenten: yes ik ben jarig en oh no! ben ik al zo ‘oud’? De gebeurtenissen van de laatste maanden hebben me vooral aan het denken gezet. Ik heb, zoals vrij veel Nederlanders, een hele poos noodgedwongen vanuit huis gewerkt en dit is me niet echt in de koude kleren gaan zitten. Op een gegeven moment was ik mentaal helemaal uitgeput en voelde ik me depressief en erg onzeker. Er waren momenten dat ik gewoon kon huilen, zonder echte reden. Het was allemaal best wel veel.

Ik was continu aan het nadenken over van alles en nog wat. Wie ben ik nu eigenlijk? Welke waarde voeg ik Ć¼berhaupt toe en wat wil ik nu eindelijk gaan bereiken in het leven?

Ergens vond ik het vrij bizar om in zo’n neerwaartse spiraal te zitten en te denken dat alles echt bagger is. Er zijn echter zoveel mooie dingen in het leven die de shit kunnen doorbreken. Ik besef me nu vooral ook dat mijn gezin het belangrijkste is. Mijn vrouw en kinderen geven echt zoveel zin aan het leven, waardoor negativiteit eigenlijk van ondergeschikt belang hoort te zijn. Alsmaar ben ik op zoek gegaan om dat alles te doorbreken om de volgende stap te zetten.

Minder ruis

Een van de eerste stappen die ik heb ondernomen is het verwijderen van Twitter op mijn telefoon. Ik merkte dat bepaalde tweets dingen in me triggerden waarop ik voor mijn gevoel moest reageren. Door het verwijderen van de mobiele app en mezelf te verbieden om de site te bezoeken haalde ik best veel ruis weg. Waarom mezelf laten meevaren in de negatieve vibes van anderen? Sowieso, waarom zou ik energie steken in dingen waar ik geen invloed op heb..

Dromen naleven

Ik heb me daarnaast voorgenomen om mijn dromen na te gaan leven. Mijn grootste valkuil is dat ik altijd te veel wil, waardoor er uiteindelijk niets gebeurd. Nu maak ik gewoon een plan te van datgene wat ik eigenlijk wil. Gewoon kleine stapjes om het grote doel te bereiden. Een van deze dingen is het starten van een eigen YouTube kanaal. Ik vond dit altijd zo eng, maar door te accepteren dat het begin niet perfect zal zijn, maar wel dat ik het in de loop van de tijd kan perfectioneren, heeft me over de streep getrokken.

Mijn grootste ontdekking is dat ik merk dat nieuwe dingen doen een positieve energie geeft. Door dromen op te delen in kleine stappen is het makkelijker te bereiken. Na bloggen over bier kan ik nu ook filmpjes maken over bier! Dat is toch mooi?

Wat wil ik dan echt?

Mijn dagelijkse routine van programmeren vind ik best leuk. Maar ergens vind ik het coachen en trainen van mensen net iets leuker. Ik kan mezelf namelijk maar in kleine stapjes vooruit helpen, maar andere mensen juist in grotere stappen en dat stemt me blij en geeft me een voldaan.

Over 10 jaar ben ik dus echt bijna vijftig. Ik heb zo erg de wens dat ik dan niet meer continu met code bezig ben. Mensen vooruit helpen, dat lijkt me wel wat.

Als de dromer in me naar boven komt, dan zie ik mezelf wel een of meerdere YouTube kanalen beheren waarop ik lekker met bier bezig ben. Want vooral in dat laatste daar ligt op dit moment mijn passie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *