Brand bierbrouwwedstrijd 2019

Dat is even een tijdje geleden! Maar ik ben weer terug en dan gelijk met een bericht waar ik zelf heel blij van word: ik heb me ingeschreven voor de brand bierbrouwwedstrijd 2019.

Brand bierbrouwwedstrijd?

Sinds een aantal jaren organiseert Brand samen met PINT een bierbrouwwedstrijd. Thuisbrouwers moeten dan een bepaald bier brouwen. Een jury kiest het beste bier en het recept van het winnende bier wordt dan in productie genomen. Daarnaast krijgt de winnaar een bepaald bedrag en zijn naam en portret op de flesjes.

Superleuk natuurlijk. Op deze manier heeft Brand al een IPA, Session IPA, Blond en een porter aan zijn assortiment kunnen toevoegen.

Ook komend jaar gaat het weer gebeuren en de opdracht is om een winterbier te brouwen.

Okay! Meedoen?

Onlangs had ik me al voorgenomen om in 2019 mee te gaan doen met brouwwedstrijden. Niet perse om te winnen, maar wel om te kijken wat een professionele jury nu van mijn brouwsels vindt.

Afgelopen jaar vond ik de stap om mee te doen nog iets te groot. Ik heb heel even overwogen om mee te doen aan het ONK (Open Nederlands Kampioenschappen amateurbierbrouwen). Ik was echter nog iets te onzeker over mijn brouwkwaliteiten. 

Toen ik afgelopen week het bericht zag dat Brand weer een brouwwedstrijd gaat organiseren aarzelde ik geen moment; Niet meedoen is sowieso niet winnen!

Inschrijving gedaan

Dezelfde avond nog de inschrijving gedaan. Nu wordt het spannend. Ik heb nog nooit een winterbier gebrouwen. Dus het wordt even puzzelen met het recept, maar ook dat moet goed komen.

Gezien de deadline van 8 maart 2019 heb ik ongeveer tijd om 2 a 3 testbrouwsels te maken. Het wordt wel spannend, maar we gaan ervoor. 

Binnen drie weken ontvang ik de flesjes, etiketten, kroonkurken en formulieren. Vanaf dat moment wordt het dus volle bak aan de brouw. Of ik mezelf zie winnen? Ik zeg maar zo: Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *